Doorgaan naar hoofdcontent

Speuren naar het verleden

Juf bracht een aantal oude postkaarten van Tiegem mee nar de klas.
Sommige dingen herkenden we nog, andere helemaal niet.
Tijd om op stap te gaan en met muzische opdrachten op zoek te gaan naar het verleden van Tiegem.

Bij de kerk hielden we halt voor een toneeltje. We speelden na hoe de mensen van op de postkaart terecht komen in het Tiegem van nu en zich verwonderen over alles wat veranderde.
We observeerden de gebouwen en vertelden wat er veranderd was of hetzelfde was gebleven. 
Al snel merkten we de wapenschilden aan het gemeentehuis op. Tijd om er zelf een te maken!

We wandelden verder langs 't Moreelsgoed naar de Vredestraat. Wist je dat daar vroeger het gemeentehuis was? Aan een foto van de appartementen tekenden we hoe het gemeentehuis eruit zag.

Daarna wandelden we naar de Brouwerijstraat. Maar daar is helemaal geen brouwerij te zien? Al snel bedachten we dat dat vroeger wel zo was!































Reacties

Populaire posts van deze blog

Welke letter kan je drinken?

 Oefenen op alfabetisch rangschikken deden we vandaag buiten. We kregen de opdracht om het raadsel op te lossen, maar daarvoor moesten we eerst het raadsel samenstellen... In groepjes verzamelden we letters door opdrachten te doen op alfabetische volgorde.  Welke letter kan ik drinken? T, natuurlijk!

Persoon, dier, plant of ding

Personen, dieren, planten of dingen. Ze behoren allemaal tot de familie van de zelfstandige naamwoorden. Met enkele loopspelletjes oefenden we de verschillende soorten in. Prima gedaan!

Katten, honden, paarden en beren parcours

De voorbije weken oefenden we thuis op de regel voor verdubbelen en verenkelen. Tijd om in de klas nog eens te herhalen hoe die precies in elkaar zit... Op een parcours moesten we de richting kiezen afhankelijk van de verschillende klanken of medeklinkers. Daarbij hoorden ook telkens andere bewegingen. Op 1 been sprongen, jumping jacks,... Wanneer we de juiste richting volgden op het parcours kwamen we uit bij de juiste soort woorden. Katten, honden, paarden of beren. Alle woordkaartjes maakten samen een puzzel.