Doorgaan naar hoofdcontent

Sint en Piet op bezoek

Wat een dag...
Sint en Piet kwamen op bezoek.
Alhoewel de dag anders startte.

Sint was van de daken gevallen. Dus kon hij zelf niet komen en stuurde hij zijn broer als vervanger naar school. En dat hebben we geweten.
Geen paard maar konijn en geen mijter maar een hoed.
Dat is niet wat wij verwachten van een goede Sint.
Tijd voor een telefoontje met de Sint. 
We konden hem ophalen bij de dokter en rolden hem in zijn rolstoel naar school. 

Alle activiteiten stonden vandaag in het teken van de Sint.

We wilden hem een kaartje sturen om hem beterschap te wensen. Dus oefenden de onze meest sierlijke Sint-letters. Daarna bestudeerden we verschillende soorten kaartjes en wat er niet mag ontbreken op een kaartje.
We schreven een kaartje aan de Sint om hem beterschap te wensen.

In de namiddag knutselen we erop los.

Wat een aangename dag!





























Reacties

Populaire posts van deze blog

Welke letter kan je drinken?

 Oefenen op alfabetisch rangschikken deden we vandaag buiten. We kregen de opdracht om het raadsel op te lossen, maar daarvoor moesten we eerst het raadsel samenstellen... In groepjes verzamelden we letters door opdrachten te doen op alfabetische volgorde.  Welke letter kan ik drinken? T, natuurlijk!

Persoon, dier, plant of ding

Personen, dieren, planten of dingen. Ze behoren allemaal tot de familie van de zelfstandige naamwoorden. Met enkele loopspelletjes oefenden we de verschillende soorten in. Prima gedaan!

Katten, honden, paarden en beren parcours

De voorbije weken oefenden we thuis op de regel voor verdubbelen en verenkelen. Tijd om in de klas nog eens te herhalen hoe die precies in elkaar zit... Op een parcours moesten we de richting kiezen afhankelijk van de verschillende klanken of medeklinkers. Daarbij hoorden ook telkens andere bewegingen. Op 1 been sprongen, jumping jacks,... Wanneer we de juiste richting volgden op het parcours kwamen we uit bij de juiste soort woorden. Katten, honden, paarden of beren. Alle woordkaartjes maakten samen een puzzel.