Doorgaan naar hoofdcontent

Week van de bij

 Afgelopen week was het week van de bij. Dat konden we als bijenklas niet aan ons voorbij laten gaan. Het werd een BIJzonder leerrijke week met allerlei activiteiten. Volg hier even mee...

Maandag luisterden we naar het verhaal 'bijen in nesten'. 

Dinsdag telden we onze 'maai mij niet' vierkantemeters én gingen we op zoek naar bijvriendelijke plaatsen op school.

Daar gingen we donderdag mee aan de slag. We verdeelden ons in groepen en werkten elk aan een andere opdracht... 

- Een groepje verwerkte onze resultaten van maai mij niet. Met 360m2 ongemaaid gazon en madeliefjes en boterbloemen als overheersende bloemen behaalden we een teleurstellende nectarscore D. We gaan zeker verder  aan de slag om deze op te krikken!

-Een groepje duidde onze bijvriendelijke plaatsen aan op een luchtfoto van school en kwam tot de conclusie dat vooral het hoekje rond de groene tank bijvriendelijk is.

-Enkelen ging aan de slag met het derde kleuter om zonnebloemen te planten. We kregen er trouwens alleen eentje mee om thuis te planten.

- Anderen gingen aan de slag met de affiches voor de axen die wij in het teken van de bij maakten.

-En het laatste groepje markeerde de bijvriendelijke plaatsen op school.

Vandaag sloten we af met een bezoek door de papa van Linde die imker is. We bereidden eerder vragen voor en konden die vandaag afvuren. We leerden heel wat bij over de bijen én over wat een imker doet. Bovendien kregen we allemaal een heerlijk potje verse honing























Reacties

Populaire posts van deze blog

Welke letter kan je drinken?

 Oefenen op alfabetisch rangschikken deden we vandaag buiten. We kregen de opdracht om het raadsel op te lossen, maar daarvoor moesten we eerst het raadsel samenstellen... In groepjes verzamelden we letters door opdrachten te doen op alfabetische volgorde.  Welke letter kan ik drinken? T, natuurlijk!

Persoon, dier, plant of ding

Personen, dieren, planten of dingen. Ze behoren allemaal tot de familie van de zelfstandige naamwoorden. Met enkele loopspelletjes oefenden we de verschillende soorten in. Prima gedaan!

Katten, honden, paarden en beren parcours

De voorbije weken oefenden we thuis op de regel voor verdubbelen en verenkelen. Tijd om in de klas nog eens te herhalen hoe die precies in elkaar zit... Op een parcours moesten we de richting kiezen afhankelijk van de verschillende klanken of medeklinkers. Daarbij hoorden ook telkens andere bewegingen. Op 1 been sprongen, jumping jacks,... Wanneer we de juiste richting volgden op het parcours kwamen we uit bij de juiste soort woorden. Katten, honden, paarden of beren. Alle woordkaartjes maakten samen een puzzel.