Doorgaan naar hoofdcontent

Insectenhotelzzzzzzz

Vandaag hebben we bijzzzzzzonder werk verzet. We trokken naar Elaine thuis om insectenhotels te maken voor het voedselbos. Want zoals derdeklassers wel weten zijn insecten su-per belangrijk voor de bestuiving.

Alsof de weergoden op de hoogte waren van onze plannen stopte het met regenen van zodra we vertrekkensklaar waren.

En hard werk? Dat wordt beloond met een ijsje! Dankjewel mama en papa van Elaine voor de mooie dag! En zeg nu zelf... Het resultaat mag er écht wel zijn!
















































Reacties

Populaire posts van deze blog

Welke letter kan je drinken?

 Oefenen op alfabetisch rangschikken deden we vandaag buiten. We kregen de opdracht om het raadsel op te lossen, maar daarvoor moesten we eerst het raadsel samenstellen... In groepjes verzamelden we letters door opdrachten te doen op alfabetische volgorde.  Welke letter kan ik drinken? T, natuurlijk!

Persoon, dier, plant of ding

Personen, dieren, planten of dingen. Ze behoren allemaal tot de familie van de zelfstandige naamwoorden. Met enkele loopspelletjes oefenden we de verschillende soorten in. Prima gedaan!

Katten, honden, paarden en beren parcours

De voorbije weken oefenden we thuis op de regel voor verdubbelen en verenkelen. Tijd om in de klas nog eens te herhalen hoe die precies in elkaar zit... Op een parcours moesten we de richting kiezen afhankelijk van de verschillende klanken of medeklinkers. Daarbij hoorden ook telkens andere bewegingen. Op 1 been sprongen, jumping jacks,... Wanneer we de juiste richting volgden op het parcours kwamen we uit bij de juiste soort woorden. Katten, honden, paarden of beren. Alle woordkaartjes maakten samen een puzzel.